Pikku Joulutontun syntytarina

Pikku Joulutontun syntymä


Elettiin vuotta 2010. Tarkemmin sanottuna loka-maraskuuta. Se oli synkkää ja myrskyisää aikaa jolloin moottoritie välillä Kemi - Simon Maksniemi avattiin virallisesti liikenteelle, YLE TV2:n Ajankohtainen kakkonen -ohjelmassa esitetiin Homoilta- keskustelu, asteroidi “2010 TD54” ohitti maan vain 45000 km:n etäisyydeltä, ja Tornion Aineen taidemuseon marraskuinen taidebasaari lähestyi kiihkeästi niskaan hengittäen.

Sisäinen kapitalistini heräsi ja kahdessa harmaassa aivosolussani alkoi muodstua suunnitelma; myytävää oli keksittävä ja pian! Jotain taiteen-ystävä-täteihin vetoavaa, jotain hassua ja söpöä, pientä ja kivaa. Siitähän ne tädit pitävät. Sitten keksin sen: sarjakuva-joulukalenteri, jonka pääosassa seikkailee tietenkin joulutonttu, myyjäisten ajankohdan innoittamana.

Jokin kuitenkin meni pahasti vikaan ja suloisesta tontusta vääristyi sen kammottava irvikuva; alkoholisoitunut homofoobinen rasisti, joka vihaa työtään ja ennen kaikkea lapsia. Lisäksi se vielä kiroilee tarpeettoman paljon.

Kuukauden ajan kehittelin hätäisesti pakotettuja vitsejä, jotka sutaisin paperille niin huolimattoman rumalla tyylillä kuin kehtasin. Piirsin kuvia läpi jo useampaan kertaan läpi piirretyistä kuvista, jotta tontun ulkomuoto vääristyisi yhä enemmän. Aikomani 24 sarjakuvaa tuntui liian pieneltä määrältä, joten sarjakuva-kalenterista paisui koko kuukauden mittainen.

Kun karmea sisältö oli valmis tuli ostajia houkuttelevan suloisen kuoren vuoro. Lumisateessa seisova pieni punaposkinen tonttu, lyhde sylissään, metsän eläimien ympäröimänä; Paskasti piirrettyä paskaa imelässä paketissa.

Ensimmäisen painoksen kansikuva, 2010

Luonnos, 2013, strippi 1, PJT2

Suureksi hämmästyksekseni kahden päivän taidebasaarin jälkeen kaikki oli myyty. Tämä ei olisi ollut tietenkään mahdollista ilman pöytämme ahkeria myyjä-tyttöjä. Oma pieni sisäpiirivitsini kuitenkin epäonnistui. Tädit kun pitivätkin siitä rivosta tonttu-paskiaisesta.

Pikku Joulutonttu katosi vuosiksi opiskelukiireiden myötä, muttei suinkaan unohtunut. Vuonna 2014 se teki paluun kasvojen kohotuksen myötä kauniimpana kuin koskaan. 2015 ilmestyi Pikku Joulutontun kolmas seikkailullisempi, siveltimellä tussattu osa. Vuonna 2017 Pikkis nähtiin jopa vesiväreissä kesäseikkailussaan.

Yksittäisiin strippeihin painottunutta sarjakuvaa on todella hankalaa käsikirjoittaa, joten jatkuva juonellisuus on ollut luonnollinen jatkumo. Joulutontun kaveriksi on syntynyt ajan myötä myös muutama sivuhahmo; Saunatonttu, Metsätonttu, Paskatonttu, jne.

Pikku Joulutonttu, tuttavallisemmin Pikkis nimeltään, on muuttunut ja kasvanut vuosien varrella pehmeämpään suuntaan. Eihän kukaan muuten jaksaisi hengailla sen kanssa. Ja kuten ilkeillä olennoilla yleensä, on Pikkiksenkin kovan kuoren alla sisus pelkkää lämmintä mössöä.

Seuraava Pikkis -seikkailu on nyt käsikirjoitusvaiheessa ja tulee ulos jonain jouluna. Viidennessä osassa Pikku Joulutonttu haluaa palata takaisin työskentelemään Joulupukille ja Joulupukki on yhä ihan täys kyrpä.

Sen pituinen se!

Pikku Joulutonttu esiintyy alkuperäisessä asussaan (vanhoilla tekstauksilla) osoitteessa:

www.pikkujoulutonttu.sarjakuvablogit.com

tarinakoriste_vaal
PJT1

Inhottava Pikkis

LUE!
PJT2

Pikkiksen paluu

LUE!
PJT3

Pikkis aivopestynä

Lue!
METSÄNPEITTO

Kesäseikkailu

Lue!
sarjakuvat_mobile
Takaisin sarjakuviin

POIS TÄÄLTÄ!