Galleria
Nayttelyt
Taiteilija
Tiedot

luonnoksia3

 

 

Elettiin vuotta 2010. Tarkemmin sanottuna loka-maraskuuta. Se oli myrskyisää ja synkkää aikaa, jolloin moottoritie välillä Kemi - Simon Maksniemi avattiin virallisesti liikenteelle, YLE TV2:n Ajankohtainen kakkonen -ohjelmassa esitetiin Homoilta- keskustelu, asteroidi “2010 TD54” ohitti maan vain 45000 km:n etäisyydeltä, ja Tornion Aineen taidemuseon marraskuinen taidebasaari lähestyi kiihkeästi niskaan hengittäen.

Sisäinen kapitalistini heräsi ja kahdessa harmaassa aivosolussani alkoi muodstua suunnitelma; myytävää oli keksittävä ja pian! Jotain taiteen-ystävä-täteihin vetoavaa, jotain hassua ja söpöä, pientä ja kivaa. Siitähän ne tädit pitävät. Sitten keksin sen: sarjakuva-joulukalenteri, jonka pääosassa seikkailee tietenkin joulutonttu, myyjäisten ajankohdan innoittamana.

Jokin kuitenkin meni pahasti vikaan ja suloisesta tontusta vääristyi sen kammottava irvikuva; alkoholisoitunut sovinisti, fasisti, rasisti, joka vihaa työtään ja ennen kaikkea lapsia. Siitä tuli kaiken ruman ja pahan ruummiillistuma, lisäksi se vielä kiroilee(!)

Kuukauden ajan kehittelin hätäisesti pakotettuja vitsejä, jotka sutaisin paperille niin paskasti ja rumalla tyylillä kuin osasin. Aikomani 24 sarjakuvaa tuntui liian peineltä määrältä, joten sarjakuva-kalenterista paisui koko kuukauden mittainen.

Kun karmea sisältö oli valmis tuli ostajia houkuttelevan imelän kuoren vuoro. Lumisateessa seisova pieni punaposkinen tonttu, lyhde sylissään, metsän eläimien ympäröimänä. Paskasti piirrettyä paskaa kauniissa paketissa.

Halusin tehdä sarjakuvalehdestä mahdollisimman laadukkaan tuntuisen liukkailla kiiltävillä sivuilla ja värikylläisellä kannella. Lehtisen taitto ja tulostus onnistui silloisen oppilaitokseni valokuvausluokan vehkeillä ja Tornion Kirjapainon ystävällinen väki antoi minun käyttää vanhaa käsin ja jaloin operoitavaa jättimäistä niittivekotintaan lehtisten kasaamiseen. Ensimmäinen Pikku Joulutonttu-painos oli valmis, hurjat 30 kappaletta!

Suureksi hämmästykseni kahden päivän taidebasaarin jälkeen kaikki oli myyty. Tämä ei olisi ollut tietenkään mahdollista ilman pöytämme ahkeria myyjä-tyttöjä.  Oma pieni sisäpiirivitsini kuitenkin epäonnistui. Tädit kun pitivätkin siitä rivosta tonttu-paskiaisesta.

Pikku Joulutonttu katosi vuosiksi kiireiden myötä, muttei suinkaan unohtunut. Vuonna 2014 se teki paluun kasvojen kohotuksen myötä kauniimpana kuin koskaan. Paremmin piirrettyä paskaa kauniissa paketissa. Ken tietää minkä muodon se seuraavaksi valitsee.

Pikku Joulutonttu esiintyy myös osoitteessa:

www.pikkujoulutonttu.sarjakuvablogit.com

 
Pikkis1pjt2

pjt3pjt4

 

 

Sarjakuvat